آموزش انگلیسی

برنامه ریزی روزانه برای یادگیری زبان انگلیسی

برنامه ریزی روزانه برای یادگیری زبان انگلیسی

بسیاری از افراد به دنبال بهبود زبان انگلیسی خود هستند و آن را یکی از تصمیمات شما برای سال جدید قرار می‌دهند. باید به شما بگوییم یکی از مهم‌ترین گام‌های آموزش زبان انگلیسی برنامه‌ریزی دقیق برای آن است. و باید بدانید که این برنامه ریزی برای موفقیت شما حیاتی است! در این مقاله می‌خواهیم راه بسیار سریع برای برنامه ریزی روزانه برای یادگیری زبان انگلیسی را به شما معرفی کنیم.

داشتن سازمان‌دهی خوب و فکر کردن در آینده می‌تواند بین موفقیت و شکست تفاوت ایجاد کند. قطعا اطراف‌مان افرادی زیادی را دیده‌ایم حداقل یک ترم یا دو ترم زبان خوانده و پس از مدت کوتاهی زبان‌آموزی را رها کرده‌اند. چون به نتیجه‌ای نرسیده‌اند. اگر شما در ابتدای راه زبان آموزی هستید قطعا این مقاله می تواند به شما در سیر زبان‌آموزی کمک کند.

دوره کپسول مکالمه زبان انگلیسی

چرا باید برای یادگیری زبان انگلیسی برنامه ریزی کنیم؟

واقعیت این است که هر چقدر هم زبان بخوانید باز هم مطلب جدیدی برای یاد گرفتن وجود دارد! به همین دلیل، داشتن برنامه ریزی برای یادگیری زبان انگلیسی مسیر مطالعه را مدیریت‌پذیر می‌کند. به عبارتی، شما با یک برنامه مطالعاتی هدف بزرگ تسلط به زبان انگلیسی را به مراحل کوچک‌تر تقسیم می‌کنید و دیگر یادگیری زبان انگلیسی دشوار به نظر نمی‌رسد!

علاوه بر این، یادگیری چندین هفتگی زبان انگلیسی بر اساس جدول زمانی مطالعاتی پیشرفت شما را نشان می‌دهد و نقاط ضعف شما را پر رنگ می‌کند. هم‌چنین، داشتن برنامه ریزی شما را مجبور به تعیین هدف می‌کند و ایده‌هایی در ذهن شما متبلور می‌شوند که چراغ راه آینده شما است!

ویژگی دیگر داشتن برنامه مطالعاتی زبان انگلیسی این است که هر زمان که بخواهید می‌توانید برنامه را تنظیم کنید. حتی در افزایش مطالعه افراد پرمشغله موثر است.

و بهترین ویژگی برنامه ریزی، حفظ انگیزه است! دستیابی به اهداف باعث افزایش انگیزه شما برای ادامه یادگیری می‌شود، حتی زمانی که یادگیری مطالب سخت می‌شود.

امیدواریم تا اکنون به اهمیت برنامه ریزی برای یادگیری زبان انگلیسی پی برده باشید. در ادامه قصد داریم قبل از ارائه راهنمای برنامه ریزی مطالعاتی زبان انگلیسی به عواملی اشاره کنیم که در کنار برنامه ریزی اصلی شما در برنامه ریزی و موفقیت شما در یادگیری زبان انگلیسی موثر هستند.

برنامه ریزی روزانه برای یادگیری زبان انگلیسی

چه عواملی را باید در برنامه مطالعاتی زبان انگلیسی در نظر بگیریم؟

قبل از اینکه سراغ کتابخانه‌تان بروید باید به تعدادی سوال جواب بدهید. سوالاتی که در زیر به آن اشاره کرده‌ایم به عواملی اشاره می‌کند که تدوین برنامه ریزی را هدف‌مندتر و دقیق‌تر خواهد کرد. لازم به ذکر است این نکات از تجربیات و راهنمایی‌های معلمان نیتیو گرفته شده که آن را در زیر تبیین کرده‌ایم. بنابراین سعی کنید به ۶ سوال ساده زیر پاسخ دهید سپس برنامه مطالعاتی زبان انگلیسی را برای خود تدوین کنید.

1. انگیزه و هدف من از یادگیری زبان انگلیسی چیست؟

اینکه مشخصا بدانید چرا باید زبان انگلیسی را یاد بگیرید اولین قدم به سوی یادگیری است. آیا خودتان علاقه‌مند به یادگیری زبان انگلیسی شده‌اید یا مثلا چون مادربزرگ شما گفته است که نوه فلانی مثل بلبل انگلیسی صحبت می‌کند و شما هم از روی چشم و هم‌چشمی به دنبال یادگیری زبان انگلیسی هستید؟ خب، مثل هر تصمیم دیگری که در زندگی می‌گیرید، یادگیری زبان انگلیسی باید خواسته قلبی خودتان باشد!

2. برای هدف خود به کدامیک از دوره های زبان انگلیسی نیاز دارم؟

اگر بدانید انگیزه شما از یادگیری زبان انگلیسی چیست راحت‌تر هدف‌گذاری خواهید کرد. مثلا ممکن است بخواهید به یک جلسه کاری بروید! چه عالی! در این موقعیت اگر لازم شد در دوره زبان انگلیسی تجاری شرکت کنید تا با اصطلاحات و آداب خاص آن آشنا شوید. حتما اهداف‌تان را بنویسید و مشخص کنید برای موفقیت در موقعیت هدف به چه مهارت‌هایی نیاز دارید. البته فراموش نکنید که دوره عمومی یادگیری زبان انگلیسی باید ابتدا سپری شود و سپس بعد از آن می‌توانید سراغ زبان تخصصی رشته خودتان بروید.

3. سبک یادگیری من چیست؟

دانستن سبک یادگیری در انتخاب نوع منابع و مدت زمان یادگیری شما تاثیر زیادی دارد. اگر مطمئن شوید که یادگیری شما تصویری است، لغات را با استفاده از اپلیکیشن‌های مشخص و گرامر را با نقشه‌کشی ذهنی به سرعت یاد می‌گیرید. و زمان ذخیره شده را به یادگرفتن مهارت‌های سخت‌تر اختصاص می‌دهید. حتی در مورد فعالیت‌های جانبی هم این صحیح است. همه نباید فیلم ببینند تا در زبان انگلیسی پیشرفت کنند بعضی با پادکست‌ها راحت‌ترند و برخی هم با کتاب یا کتاب‌های صوتی!

4. چند ساعت می‌توانم در جدول برنامه ریزی برای یادگیری زبان انگلیسی زمان اختصاص بدهم؟

یکی از نکات مهم در برنامه ریزی برای یادگیری زبان انگلیسی مدت زمان مطالعه روزانه است. سعی کنید هر روز حتی اگر ۳۰ دقیقه هم که فرصت می‌کنید زبان بخوانید. در صورتی که در هیچ دوره‌ای شرکت نمی‌کنید، باید زمان بیشتری را به مطالعه خودخوان اختصاص دهید. بنابراین، این مسائل را در برنامه ریزی در نظر بگیرید.

البته این نکته بسیار مهم را در نظر داشته باشید که حتی اگر وقت زیادی دارید -مخصوصا در ترم های ابتدایی- وقت زیادی را به زبان اختصاص ندهید زیرا علاوه بر خستگی و دل‌زدگی باعث می‌شود نتیجه عکس داشته باشد و مانع پیشرفت شما شود.

5. در چه سطحی از زبان قرار دارم؟

یکی از عواملی که اغلب در پایندی ما به مطالعه و نتیجه گرفتن از اهداف مطالعاتی تاثیر دارد این است که بدانیم در چه نقطه‌ای هستیم. این مسئله در انتخاب منابع، تعیین مباحث مطالعاتی روزانه و مدت زمان متغییر هر مهارت تاثیر بسزایی دارد. پس حتما در یکی از آزمون‌های تعیین سطح آنلاین یا حضوری موسسات آموزش زبان شرکت کنید. می‌توانید از لینک زیر استفاده کنید:

آزمون تعیین سطح آنلاین

6. چه مهارت‌هایی را باید تقویت کنم؟

در زبان انگلیسی چهار مهارت اصلی مطرح است: Listening, speaking, reading, writing. در پروسه یادگیری زبان ابتدا باید مهارت‌های شنیداری تقویت شود. این به این معنا نیست که بقیه مهارت‌ها نباید تمرین شود بلکه به این معناست که توجه بیشتر شما باید بر روی تقویت این مهارت باشد. در مرحله بعدی سراغ صحبت کردن (speaking) می‌رویم. سپس مهارت‌های خواندن و نهایتا نوشتن به انگلیسی. (در اینجا منظور از نوشتن و خواندن، مهارت فهم مطلب از متن‌ها (reading) و مهارت‌های نوشتن حرفه‌ای مثل نحوه نوشتن essay مدنظر است.)

دوره کپسول مکالمه زبان انگلیسی

ویژگی‌های یک برنامه ریزی خوب برای یادگیری زبان انگلیسی چیست؟

1. لذت یادگیری را فراموش نکنید.

لذت در یادگیری باعث افزایش تمرکز شما می‌شود. پس در برنامه خود گوش کردن به موسیقی انگلیسی، تماشای فیلم با زیرنویس انگلیسی یا یادگیری انگلیسی با اپلکیشن‌ها را قرار دهید. به یاد داشته باشید که بهترین برنامه برای یادگیری زبان انگلیسی، برنامه‌ای است که ترکیبی از تفریح و یادگیری باشد. پس کارهایی را انجام دهید که به آن‌ها علاقه دارید تا سرعت یادگیری‌تان بیشتر شود و از انگلیسی یاد گرفتن لذت ببرید.

2. برای هر روز هفته برنامه ریزی کنید

بعد از این که 3 مهارت خود را انتخاب کردید آن‌ها را اولویت‌بندی کنید. اصولاً همه در یک هفته برنامه‌ای روتین داریم که کمتر تغییر می‌کند. اگر کمتر از 3 ساعت در هفته زمان دارید، روی دو مهارت تمرکز کنید. بهتر است تمرین‌هایی را انتخاب کنید و انجام دهید که هر دو مهارت را در خود داشته باشند.

برنامه روزانه خود را بنویسید و بعضی از ساعت‌های خالی را با مطالعه زبان انگلیسی پرکنید اما دقت داشته باشید که تنوع داشتن در برنامه‌ریزی اهمیت زیادی برای یادگیری زبان انگلیسی دارد. پس سعی نکنید هر روز چند ساعت کتاب‌های درسی زبان بخوانید چون این کار اثرگذاری خود را به سرعت از دست می‌دهد.

بهترین برنامه برای یادگیری زبان برنامه‌ای است که ترکیبی از تفریح و یادگیری باشد. پس حتماً کارهایی را انجام دهید که به آن‌ها علاقه دارید تا سرعت یادگیری‌تان بیشتر شود و از انگلیسی یاد گرفتن لذت ببرید.

برای اینکه زحمت برنامه ریزی تحصیلی را از گردن خودتان باز کنید می‌توانید از کتاب هایی مثل top notch, tactics for listening  و امثال این کتاب‌ها استفاده کنید. در این کتاب‌ها تمرین‌هایی برای هر درس و موضوع در نظر گرفته شده که شامل مهارت‌های مختلف می‌شود.

3. اهداف و انتظارخود را مدیریت کنید

اگر برنامه شما خودخوان است، قرار نیست بعد از یک ماه شما مثل بلبل انگلیسی صحبت کنید و یا در آموزشگاه‌ها بعد از سه چهار ترم شما قرار نیست تمام اصطلاحات و کلمات و ساختارهای مورد نیازتان را بلد باشد. به خودتان مهلت بدهید و واقع گرایانه به آموزش زبان نگاه کنید. از قدیم گفته‌اند: رهرو آن است که آهسته و پیوسته رود…

پیشنهادهایی برای برنامه ریزی یادگیری زبان انگلیسی

گوش دادن به موسیقی برای یادگیری انگلیسی

1. آهنگ‌های انگلیسی گوش کنید!

شما به احتمال زیاد به صورت روزانه به موسیقی و آهنگ‌های مختلفی گوش می‌کنید. حالا بیایید این آهنگ گوش دادن را منظم کنید. یک آهنگ انگلیسی که به آن علاقه دارید را انتخاب کنید، متن آهنگ را در اینترنت جست‌وجو کنید و سعی کنید خودتان هم همراه با خواننده آن را بخوانید. اگر متن سخت به‌نظر می‌رسد، می‌توانید آهنگ ساده‌تری انتخاب کنید یا فقط روی بخشی از آهنگ تمرکز کنید، مثل بخشی که تکرار می‌شود یا بخشی که خودتان آن را بیشتر دوست دارید. گوش دادن موسیقی به این صورت هم فال است و هم تماشا! هم به موسیقی گوش داده‌اید، هم زبان انگلیسی خود را کمی تقویت کرده‌اید.

2. با دوست‌تان زبان بخوانید!

یکی از مهم‌ترین عوامل موثر در تقویت زبان انگلیسی، صحبت کردن روزانه است! با یکی از دوست‌تان قرار بگذارید و روزانه فقط 10 دقیقه با همدیگر فقط و فقط به زبان انگلیسی صحبت کنید. داشتن دوستی همراه می‌تواند منجر به این شود که بیشتر انگلیسی صحبت کنید. یا اگر به صورت روزانه برای‌تان امکان‌پذیر نیست، می‌توانید زمان مشخصی در هفته، مثلا ۳۰ دقیقه روز پنجشنبه را در نظر بگیرید و خود را وادار کنید در آن انگلیسی صحبت کنید. در این بازه‌ی زمانی استفاده از هیچ زبان دیگری نباید مجاز باشد.

برای صحبت کردن به زبان انگلیسی با دوست‌تان حتما نیازی نیست که به سطوح عالی زبانی مسلط باشید! حتی اگر در سطوح ابتدایی زبان انگلیسی هستید می‌توانید از جملات بسیار ساده شروع کنید. در مورد خود و خانواده خود و محیط اطراف با جملات کوتاه به توصیف بپردازید جملاتی مثل:

  • I am a student
  • My father is an architect
  • I live in a big house

اگر به صحبت کردن روزانه مقید باشید، پس از یک ماه نتیجه مثبت و بسیار موثر این صحبت کردن را خواهید دید!

3. متن انگلیسی بخوانید!

هر هفته یک متن کوتاه انگلیسی بخوانید. یکی از سایت‌های معتبر خبری را انتخاب کنید و موضوع موردعلاقه‌تان را در آن پیدا کرده و یکی از مقالات کوتاه این بخش را مطالعه کنید. اصرار نداشته باشید همه‌ لغات متن را بفهمید. در این مرحله، فقط مطمئن شوید که ایده‌ کلی متن را فهمیده‌اید. از خواندن متن لذت ببرید و طوری به آن نگاه کنید که در حال خواندن مقاله‌ای جالب به‌زبان فارسی هستید و این کار را فقط برای افزایش اطلاعات یا گذراندن اوقات فراغت‌تان انجام می‌دهید. نباید فکر کنید در حال درس‌خواندنید. البته که کتاب های انگلیسی زبان برای سطوح مختلف وجود دارد برای این فعالیت کتاب‌ها و یا مقالاتی را انتخاب کنید که مناسب سطح زبانی شما باشد.

دوره کپسول مکالمه زبان انگلیسی

4. از منابع آنلاین استفاده کنید!

سایت‌ها و منابع آنلاین بسیار زیادی برای آموزش زبان انگلیسی وجود دارد. شما می‌توانید از این منابع استفاده کنید. سایت‌ها، می‌تواند به شما در یادگیری زبان انگلیسی بسیار کمک کند. برای شروع می‌توانید از سایت شخصیت شناسی 16Personalities استفاده کنید. هم تیپ شخصیت خودتان را پیدا می‌کنید و هم واژگان تازه‌ای یاد می‌گیرید!

هم‌چنین می‌توانید برای آشنایی بیشتر با سایت‌ها و منابع رایگان یادگیری زبان انگلیسی این مقاله سامی را بخوانید: سایت آموزش زبان انگلیسی رایگان – بهترین سایت‌ها و اپلیکیشن‌ها

آزمون شخصیت شناسی برای یادگیری زبان انگلیسی

چگونه به برنامه مطالعاتی خود پایبند باشیم؟

سعی کنید از جدول و رنگ‌های متنوع برای برنامه ریزی خود استفاده کنید. نوشتن اهداف و برنامه مطالعاتیتان باید به گونه‌ای باشد که هر زمان چشمتان به آن افتاد حس درس خواندن به شما بدهد. فرقی ندارد آیا از OneNote استفاده می‌کنید یا در دفتر پلنر برنامه مطالعاتی زبان انگلیسی خود را یادداشت می‌کنید. فقط باید به شکلی باشد که بتواند در طول روز به آن دسترسی داشته باشید و هر هفته بتوانید عملکرد خود را بسنجید و برنامه ریزی مجدد انجام دهید. داشتن یک برنامه مطالعاتی انعطاف‌پذیر و در دسترس یادگیری را هم ساده می‌کند.

اگر احیانا ابتدای کار مطالعه زبان انگلیسی رافراموش می‌کنید، آلارم تلفن همراه یا کامپیوتر خود را فعال کنید و سر ساعت مطالعه کنید. حتما سهم مطالعاتی روز خود را روی یک ورق بنویسید و وقتی در انجام آن موفق شدید کنار آن چک‌مارک بزنید. این کار ذهن را شرطی می‌کند و چه بهتر که خودتان را به خاطر پیشرفتتان به یک کافه یا خرید دعوت کنید.

همیشه به یاد داشته باشید که هیجان و لذت یادگیری عامل بسیار موثری در انگیزه شما به ادامه یادگیری است.

امیدواریم در مسیر یادگیری زبان انگلیسی موفق و پایدار باشید! اگر هم از این مقاله خوش‌تان آمد آن را به دوستان خود معرفی کنید!!

نوشته های مشابه

0 0 votes
Article Rating
مشترک
Notify of
0 دیدگاه‌ها
Inline Feedbacks
مشاهده همه کامنت‌ها